[O1] co dalej zrobić? Mała kolizja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mg91
    Classic
    • 2011
    • 27

Ruben, no u mnie byly, jak zmienilem sruby dalej byly, pozniej wjechalem w wieksza dziure i ustaly. Definitywnie problem stukania przy dodawaniu gazu/odpuszczaniu gazu powstaje na skrzyni/polosiach. Czemu? Nie wiem :x

Wydaje mi sie, ze to normalny luz mechaniczny i nic z tym nie mozemy zrobic. Ostatnio mialem wymieniany przegub zew lewy. Po wymianie cos postukiwalo przy dodawaniu/puszczaniu gazu, ale tydzien po wymianie juz spokoj.

Czyzby TTTM ?
  • tomwawa
    Ambiente
    • 2010
    • 186

Dziś miałem pierwszą wżyciu kolizję. Wjechałem w hak auta przede mną. Maska poszło mi trochę do góry, grill połamany, maska się nie domyka, tablica jest już za szybą.

I moje pytanie co teraz lepiej się opłaca?

-Klepać maskę kupić grill?
    -Kupić nową maskę i ją przemalować? Starą trochę rudy brał już.
    -Kupić wszystko co potrzebne do przeróbki na FL? (Co potrzeba do tego zabiegu)
    WT 45581Ciemnozielona Skoda Octvia I Sprzedana
    WT 514** Srebrny VW Sharan

Komentarz

• bubuDE
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 763
      • Octavia III (5E3)
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Jak jest u Ciebie z Autocasco ze tak mozesz wybierac.
      PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• deviltomek
        Ambiente
        • 2010
        • 246

bez zdjęć raczej nikt Ci nie pomoże.... jesli maska sie nie załamała moze nie trzeba jej nawet klepać , moze sie nie domykać bo pas przedni z zamkiem sie cofnął, lub poszła na zawiasach...jesli lampy całe przóbka na FL mysle ze nie ma sensu....chyba ze koszty nie grają roli, jak by sie okazało że maskę trzeba szpachlować to lepiej kupić używaną w dobrym stanie i przemalować, akurat do tego auta są powszechnie dostępne

Komentarz

• tomwawa
          Ambiente
          • 2010
          • 186

Koszty powiedzmy mają znaczenie. AC niestety nie mam i będę robił za swoje.

Zdjęcia wstawię później. Lampy całe jedna trochę osiadła. Zamek z wewnątrz pojazdu nie otwiera maski, żeby otworzyć maskę muszę podnieść do góry ręcznie włożyć rękę przez szczelinę w grillu (powstałą w tej kolizji) i dopiero podnieść. Co do maski to nie jest pęknięta jest tylko delikatnie w dwóch miejscach podniesiona no i nie styka się z lampami.

Co do przeróbki na fl to tak już pomyślałem że jak by to nie drogo wyszło to może już na lepsze (ładniejsze), ale na razie nie wiem co potrzeba to i nie wiem jakie koszty. Nowa maska (używana) z grilem to ok 300zł + 250 za malowanie

Komentarz

• vince123
            Elegance
            • 2009
            • 923

tomwawa, stare części sprzedajesz ,bierzesz uzywke albo ori,malujesz zakladasz i masz lift...ja bym przedliftowych części nie zakladal .
            u nas z forum ktos sprzedawal czesci do liftu-

ponizej masz tematu o zrobieniu lifta:

sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
            nadkole nowe LP
            kontakt PW

Komentarz

• tomwawa
              Ambiente
              • 2010
              • 186

Zamieszczone przez vince123
              tomwawa, stare części sprzedajesz ,bierzesz uzywke albo ori,malujesz zakladasz i masz lift...ja bym przedliftowych części nie zakladal .
              u nas z forum ktos sprzedawal czesci do liftu-

ponizej masz tematu o zrobieniu lifta:

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...highlight=lift
              Chyba tak zrobię tylko przeraził mnie koszt lakiernika w Warszawie od 300zł za element to przy 3 elementach daje prawie tysiaka :/

Komentarz

• vince123
                Elegance
                • 2009
                • 923

Zamieszczone przez tomwawa
                koszt lakiernika w Warszawie od 300zł za element
                nie tylko u Ciebie tyle biora...jezeli pomaluje Ci te elementy w kabinie to jeszcze drozej wyjdzie..Chociaz z drugiej strony za pomalowanie grilla nie powie 300zl,to sporo mniejszy element..a tak wogole to jaki masz kolor auta?? duzo jest uzywek,wiec moze znajdziesz cos w kolor
                sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                nadkole nowe LP
                kontakt PW

Komentarz

• tomwawa
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 186

Zamieszczone przez vince123
                  Zamieszczone przez tomwawa
                  koszt lakiernika w Warszawie od 300zł za element
                  nie tylko u Ciebie tyle biora...jezeli pomaluje Ci te elementy w kabinie to jeszcze drozej wyjdzie..Chociaz z drugiej strony za pomalowanie grilla nie powie 300zl,to sporo mniejszy element..a tak wogole to jaki masz kolor auta?? duzo jest uzywek,wiec moze znajdziesz cos w kolor
                  zielony mam, jak to kolega powiedział zielony kronung, przejrzałem całe chyba allegro i nic nie znalazłem byłem na dwóch szrotach w warszawie i tam nie było żadnej Octavii :/

Dziś zdemontowałem grill i klapa niestety się wygięła bo lewy dolny róg odstaje no i zamek nie działa z kabiny nie otwieram tylko muszę klapę szarpnąć do góry a później zameczek :/

Komentarz

Pracuję...